pátek 14. srpna 2009

Pardál Echt konečně v sudech

Minulý týden uvedl na trh Budějovický Budvar konečně svoje nejnovější pivo Pardála Echt v sudech. Fanoušci nové jedenáctky se tak s ní mohou poprvé seznámit v točené formě ve vybraných hospodách

Podle historických záznamů společnosti se budějovická jedenáctka vařila naposledy v roce 1940. Výčepní pivo Pardál (starší bratr nového Pardálu Echt) se prodává od roku 2007. Jeho prodej byl zatím úspěšný. V roce 2008 prodal Budějovický Budvar 193 000 hektolitrů tohoto piva, což odpovídá produkci středně velkého pivovaru. V červnu letošního roku byl zahájen prodej 11° Pardála Echt (psali jsme o Pardálu) v lahvích a prozatím se vyvíjí podle očekávání společnosti. „Celkový prodej Pardála Echt by v letošním roce měl dosáhnout 40 000 hektolitrů,“ dodává Mgr. David Kudláček, vedoucí regionálních prodejů z Budějovického Budvaru.

Vývoj Pardálu Echt byl zahájen v létě loňského roku analýzami trhu a marketingovou studií. Jedním z podnětů byl i zájem zákazníků o „silnějšího“ Pardála. Po interním stanovením charakteru piva jeho finální podobu vybrali sami spotřebitelé v lednu letošního roku. Pardál Echt tak vzniknul stejně jako jeho "starší a slabší bratříček".

Stupňovitost Pardálu Echt je 11,3°, obsah alkoholu 4,5 % obj., hořkost 30 MJH, barva 14-15 EBC a střední říz zaručují příjemnou pitelnost.

Pardál Echt se do restaurací v republice bude dodávat v sudech KEG o objemu 50 litrů. Jeho cena by se podle typu restaurace měla pohybovat v rozmezí 18 – 23 Kč.

příbuzné tácky:

Ochutnal jsem: Pardál Echt a Kozel Premium | Pardál Echt - nová jedenáctka na trhu | Tisková zpráva Budějovického Budvaru

Žádné komentáře:

Okomentovat